خانه مقالات LiFi چیست و تفاوت آن با WiFi
توسطArSaLaN

۵ ماه قبل

0

LiFi چیست و تفاوت آن با WiFi

LiFi چیست و تفاوت آن با WiFi

دسترسی سریع

از بخش فهرست مطالب میتوانید به راحتی به بخش های مختلف مقاله "LiFi چیست و تفاوت آن با WiFi" پیمایش کرده و سریعتر به محتوای مدنظر خود برسید.

LiFi چیست؟

LiFi (Light Fidelity) یک فناوری ارتباط بی‌سیم است که از نور مرئی برای انتقال داده‌ها استفاده می‌کند. برخلاف WiFi که از امواج رادیویی برای انتقال اطلاعات بهره می‌برد، LiFi از لامپ‌های LED برای ارسال داده‌ها استفاده می‌کند. فناوری جدید لای‌فای نه تنها از سرعت بیشتر، بلکه از امنیت بالاتری نیز بهره می‌برد. این تکنولوژی با کشف یک دانشمند آلمانی حدود دوسال پیش رونمایی شد و به تازگی به بهره برداری رسیده است. در ادامه به بررسی کامل این فناوری و تفاوت آن با وای‌فای خواهیم پرداخت.

نحوه کار LiFi

LiFi از لامپ‌های LED برای ارسال داده‌ها استفاده می‌کند. این لامپ‌ها می‌توانند با سرعت بسیار بالایی روشن و خاموش شوند (فرکانس‌هایی که برای چشم انسان غیرقابل مشاهده است). این تغییرات سریع در شدت نور، به عنوان سیگنال‌های داده عمل کرده و می‌توانند اطلاعات را به دستگاه‌های گیرنده (مانند گوشی‌های هوشمند یا لپ‌تاپ‌ها) منتقل کنند. در آخر این داده‌های دریافتی به اطلاعات قابل استفاده (مانند ویدئو، صدا یا متن) تبدیل می‌شوند.

چه تفاوتی با فناوری WiFi دارد؟

سرعت فوق‌العاده بیشتر:

⚡با توجه به اینکه داده‌ها از طریق امواج نوری انتقال پیدا می‌کنند، بنابراين لای‌فای می‌تواند داده‌ها را در حالت تئوری با سرعت 224 گیگابیت بر ثانیه و صد برابر سریع تر از وای‌فای انتقال دهد!

امواج خیلی کمتر:

⚡گفته شده است که داده‌ها از طریق امواج نوری جابه‌جا شده و این امر به وسیله لامپ های LED محقق می‌شود. به همین دلیل تشعشعات LiFi به قدری ناچیز است که اصلا به چشم نخواهد آمد!

امنیت بالاتر:

⚡امنیت یکی دیگه از مزیت های کلیدی لای‌فای می‌باشد. از آنجایی که سیگنال‌ها محدود به ناحیه‌‌ای هستند که توسط منبع نور روشن می‌شوند، نمی‌توانند به دیوارها نفوذ کرده و یا از آن عبور کنند. در این صورت خطر دسترسی غیرمجاز هم به میزان زیادی کاهش پیدا می‌کند!

مزایای LiFi

سرعت بالا:

✅ LiFi می‌تواند داده‌ها را با سرعت بسیار بالایی انتقال دهد. در آزمایش‌های اولیه، سرعت انتقال داده‌ها تا 224 گیگابیت بر ثانیه گزارش شده است، که بسیار سریع‌تر از WiFi است.

امنیت بیشتر:

✅از آنجا که LiFi از نور برای انتقال داده‌ها استفاده می‌کند، سیگنال‌ها نمی‌توانند از دیوارها عبور کنند. این ویژگی باعث می‌شود که ارتباطات LiFi به طور طبیعی از امنیت بیشتری برخوردار باشند، زیرا افراد خارج از اتاق یا محیط نمی‌توانند به سیگنال‌ها دسترسی پیدا کنند.

عدم تداخل با امواج رادیویی:

✅ همان طور که گفته شد LiFi از طیف نور مرئی استفاده می‌کند و بنابراین با امواج رادیویی تداخل ندارد. این ویژگی LiFi را به یک گزینه مناسب برای محیط‌هایی مانند بیمارستان‌ها، هواپیماها و کارخانه‌ها تبدیل می‌کند که در آن‌ها استفاده از امواج رادیویی ممکن است مشکل‌ ساز باشد.

معایب LiFi

محدودیت در محدوده:

❌از آنجا که LiFi از نور استفاده می‌کند، سیگنال‌ها نمی‌توانند از دیوارها عبور کنند. این بدان معناست که برای هر اتاق یا فضای جداگانه باید یک منبع نوری جداگانه داشته باشید.

وابستگی به خط دید مستقیم:

❌برای اینکه LiFi به درستی کار کند، دستگاه گیرنده باید در خط دید مستقیم با منبع نور قرار گرفته باشد. اگر مانعی بین منبع نور و دستگاه گیرنده وجود داشته باشد، سیگنال قطع می‌شود.

کاربردهای LiFi

بیمارستان‌ها:

🏨در بیمارستان‌ها، استفاده از امواج رادیویی ممکن است با تجهیزات پزشکی حساس تداخل داشته باشد. LiFi به دلیل استفاده از نور، می‌تواند بدون ایجاد تداخل با دستگاه‌های پزشکی، ارتباطات بی‌سیم را فراهم کند.

هواپیماها:

✈️در هواپیماها، استفاده از WiFi ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. LiFi می‌تواند به عنوان یک جایگزین امن و بدون تداخل برای اتصال مسافران به اینترنت استفاده شود.

درون آب:

🌊امواج رادیویی نمی‌توانند به خوبی در آب انتقال یابند، اما نور می‌تواند. به همین منظور LiFi می‌تواند برای ارتباطات زیر آب، مانند ارتباطات بین زیردریایی‌ها یا ربات‌های زیرآبی، استفاده شود.

خانه‌های هوشمند:

🏠در خانه‌های هوشمند، LiFi می‌تواند به عنوان یک راهکار سریع و امن برای اتصال دستگاه‌های مختلف به اینترنت و یکدیگر استفاده شود.

آینده LiFi

LiFi هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار دارد، اما پتانسیل بالایی برای تغییر نحوه ارتباطات بی‌سیم را داراست. با پیشرفت‌های بیشتر در فناوری LED و بهبود دستگاه‌های گیرنده، ممکن است LiFi به یک راهکار اصلی برای ارتباطات بی‌سیم تبدیل شود و در کنار WiFi به کار گرفته شود.

جمع‌بندی

لای‌فای،

یک فناوری نوآورانه است که می‌تواند به عنوان یک جایگزین یا مکمل برای WiFi عمل کند. این فناوری با ارائه سرعت‌های بسیار بالا، امنیت بیشتر و عدم تداخل با امواج رادیویی، پتانسیل بالایی برای استفاده در محیط‌های خاص مانند بیمارستان‌ها، هواپیماها و خانه‌های هوشمند را دارد. با این حال، محدودیت‌هایی مانند نیاز به خط دید مستقیم و عدم عبور از دیوارها وجود دارد که باید در توسعه‌های آینده بهبود یابد.

تبلیغ کد تخفیف swp100
آواتار نویسنده
ArSaLaN بلاگر🎈، برنامه نویس 💻 حدود 6 سالی است که در زمینه برنامه نویسی و 2 سالی است که در زمینه تولید محتوا فعالیت میکنم. از اینکه میتونم اطلاعات و دانش خودم را هر چند که ذره ایست در دنیای علم و دانش در اختیار شما عزیزان بگذارم، واقعا خرسند هستم. به امید پیشرفت روزافزون و آینده‌ای درخشان برای همه‌ی شما عزیزان 💙

آخرین مقالات

بیشتر...